Home » Binnenkort, Nieuws

Opera per Tutti annuleert vijf concerten

Amsterdam11 oktober 2010 Geen reacties

Omdat Opera per Tutti geen steun van fondsen heeft gekregen voor haar najaarsserie, heeft het vijf concerten in de Vondelkerk in Amsterdam geannuleerd. Donderdag 14 oktober staat er wel gewoon een concert op het programma, met veel Italiaans repertoire.

Initiatiefneemster Mylou Mazali (foto: Roos Westhoff).

Opera per Tutti geeft wekelijks een operaconcert in de Vondelkerk in Amsterdam. Vier solisten en een pianist brengen op luchtige en toegankelijke wijze aria’s en andere operafragmenten ten gehore, aan elkaar gepraat door artistiek leidster en mezzosopraan Mylou Mazali.

Aan die wekelijkse traditie dreigt nu een einde te komen. Geen enkel fonds is bereid gevonden om Opera per Tutti in Amsterdam te ondersteunen, waardoor de concertserie vijf concerten heeft moeten annuleren. Slecht nieuws voor een initiatief dat zich hard inzet om opera laagdrempelig te maken, en daar keer op keer weer in slaagt.

De geannuleerde concerten zijn: 28 oktober, 11 november, 18 november, 2 december en 9 december. Dat betekent dat er nog vijf concerten resteren dit najaar: 14 oktober, 21 oktober, 4 november, 25 november en 16 december.

Donderdag 14 oktober zal een kwartet van sopraan Astrid Vrensen, mezzo Mylou Mazali, tenor Eric Reddet en bariton Sinan Vural onder pianobegeleiding van Yolanda van Tongeren fragmenten zingen van Puccini, Massenet, Nicolai, Verdi, Rossini en Bellini. Zo klinken er bekende aria’s als ‘Un bel dì vedremo’ en ‘Pourquoi me reveiller’.

Het concert begint om 20.15 uur. De kassa is vanaf 19.30 uur open. Zie voor meer informatie de website van Opera per Tutti.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.