Binnenkort

Anne Sofie von Otter zingt Bach en Händel

Anne Sofie von Otter treedt woensdag 3 november in Utrecht en donderdag 4 november in Rotterdam op. Samen met Concerto Copenhagen onder leiding van Lars Ulrik Mortensen brengt ze werk van Bach en Händel ten gehore.

Anne Sofie von Otter (foto: Mats Bäcker).

‘Haar stem en veelzijdigheid zijn legendarisch.’ Zo introduceert de Doelen mezzosopraan Anne Sofie von Otter, die donderdag in de Rotterdamse concertzaal zal soleren. Von Otter heeft sinds de jaren tachtig een grote reputatie opgebouwd, als operazangeres bij de grootste operahuizen ter wereld en als liedzangeres in de grootste concertzalen.

In 2009 bracht de Zweedse mezzo een album uit met Bach-aria’s, samen met het ensemble Concerto Copenhagen. Met dat ensemble werkt ze nu weer samen voor een concerttournee langs Nederland, Frankrijk en Ierland. In Nederland doet ze Vredenburg Leidsche Rijn in Utrecht en de Doelen in Rotterdam aan.

Op het programma staan de ‘barokmeesters’ Bach en Händel. Bach met onder meer de solocantate ‘Geist und Seele sind verwirret’ en Händel met diverse aria’s uit zijn opera- en oratoriumrepertoire. Zo klinkt er werk uit Semele, Agrippina en Alcina.

Concerto Copenhagen, volgens de Doelen ‘het meest toonaangevende barokensemble uit Scandinavië, wordt geleid door Lars Ulrik Mortensen.

De concerten in Utrecht en Rotterdam beginnen beide om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de websites van Vredenburg Leidsche Rijn en de Doelen.

Vorig artikel

Drie jonge talenten in Opera per Tutti

Volgend artikel

Bleke Rigoletto met overtuigende Sparafucile

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.