BinnenkortNieuws

Opera Zuids Rosenkavalier oogst succes

Opera Zuids productie van Der Rosenkavalier is zeer positief ontvangen. De reacties van de pers na de première op vrijdag 19 november waren stuk voor stuk lovend. Vooral dirigent Ed Spanjaard en Octavian-vertolkster Karin Strobos ontvingen veel huldeblijken.

Der Rosenkavalier is de seizoensopener van Opera Zuid. De productie ging vrijdag 19 november in première en trekt momenteel langs diverse theaters in het land.

NRC, de Volkskrant en de Telegraaf zijn allen lovend over de voorstelling die dirigent Ed Spanjaard en regisseur Anton Nevokar hebben neergezet. ,,Spanjaard voelt Strauss tot in de finesse aan”, schreef NRC bijvoorbeeld. ,,Als geheel is dit een Rosenkavalier die sprankelt in de muzikale karakteriseringen. En, cruciaal, Spanjaard weet wat walsen is.”

De Volkskrant vond de productie, ‘zeker in muzikaal opzicht’, verrassend en de Telegraaf sprak over ‘een amusante voorstelling’. ,,Het gezelschap presenteert een productie die weliswaar niet geheel geslaagd kan worden genoemd, maar genoeg te bieden heeft voor een onbekommerd avondje uit”, schreef de recensent.

Van de cast werd met name Karin Strobos geprezen. ,,De grote troef van deze Rosenkavalier is Karin Strobos”, schreef NRC. En de Telegraaf deed er nog een schepje bovenop: ,,Werkelijk subliem is Karin Strobos. Ze zingt en acteert frank en vrij, met een ontwapenende directheid.”

Ook Johanni van Oostrum (Marschallin) en Kim Savelsbergh (Sophie) werden op mooie kritiek getrakteerd, terwijl de recensenten grotendeels vrede hadden met de traditionele regie van Nevokar.

Der Rosenkavalier is tot en met 14 december nog negen keer te zien. Zie voor meer informatie de website van Opera Zuid.

De recensie van Place de l’Opera volgt na de voorstelling van 4 december.

Vorig artikel

Recital Güra: Schubert op z’n subtielst

Volgend artikel

Zajick maakt schitterend Wagner-debuut

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.