Binnenkort

Bartoli zingt Händel in Concertgebouw

Superster Cecilia Bartoli treedt donderdag 16 december op in het Concertgebouw in Amsterdam. Begeleid door het Orchestra La Scintilla zingt ze aria’s van Georg Friedrich Händel.

Cecilia Bartoli is één van de bekendste operazangeressen van dit moment. Ze dankt haar beroemdheid voor een groot deel aan haar originele albums, waar ze altijd grote, eigenzinnige projecten van maakt en die ze omkleedt met de nodige concerten. Zo was de Italiaanse een jaar geleden in Amsterdam te zien met een concert met castratenaria’s.

Cecilia Bartoli (foto: Decca / Uli Weber).

Op 16 december keert ze terug in de Grote Zaal van het Concertgebouw, dit keer met een wat ‘conservatiever’ programma. Ze zingt werken van Georg Friedrich Händel, een componist waar ze ‘niet-aflatend’ aandacht voor heeft, aldus het Concertgebouw. Ter illustratie: dit jaar ontving ze de Händel-Preis 2010 van het Händel-Haus in Halle.

Bartoli zingt aria’s uit de opera’s Rinaldo, Lotario, Giulio Cesare in Egitto, Giulio Cesare, Teseo, Apollo e Dafne, Rodrigo, Alcina en Amadigi. Ze wordt begeleid door het Orchestra La Scintilla, een barokensemble dat ontstaan is vanuit het orkest van het Opernhaus Zürich. La Scintilla toerde in 2005 al eens met Bartoli door Noord-Amerika en Europa.

Het concert begint om 20.15 uur. Er zijn op dit moment nog enkele kaarten. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Mooie kerels imponeren in Don Carlo

Volgend artikel

Het beste van José van Dam

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Spen1992
    10 december 2010 at 08:51

    Ik ga er heen! Al maanden lang kijk ik ernaar uit. Mevrouw Bartoli is namlijk mijn favoriete zangeres.