Binnenkort

Boesch geeft natuurrijk liedrecital

Bariton Florian Boesch geeft vrijdag 14 januari een recital in het Muziekgebouw aan ’t IJ. Hij zingt liederen van Schubert, Zemlinsky en Schumann. Malcolm Martineau begeleidt. Het concert is onderdeel van de nieuwe serie Grote Zangers.

Florian Boesch.

De Stichting Grote Zangers en het Muziekgebouw aan ’t IJ begonnen dit seizoen een nieuwe liedrecitalserie in de grote zaal van het Muziekgebouw in Amsterdam. Na optredens van Soile Isokoski en Werner Güra staat vrijdag 14 januari Florian Boesch op het programma.

Boesch komt uit Oostenrijk. Hij studeerde in Wenen bij onder andere Robert Holl en zong aan het begin van zijn carrière diverse Mozart-rollen bij de Wiener Volksoper. Als recitalzanger stond hij al eens in het Concertgebouw in Amsterdam.

In het Muziekgebouw zingt Boesch liederen van drie componisten: Franz Schubert, Alexander von Zemlinksy en Robert Schumann. De liederen gaan veelal over de natuur. Het is, in de woorden van de Stichting Grote Zangers, een ode aan ‘bloem en beek en woud en weide’.

Boesch wordt begeleid door de bekende pianist Malcolm Martineau, die afgelopen zomer nog een ‘Schubert-minifestival’ begeleidde tijdens de Robeco Zomerconcerten.

Het recital wordt voorafgegaan door een kort voorprogramma, dat verzorgd wordt door mezzosopraan Yvonne Kok en Cecily Lock op de piano. Zij brengen vijf liederen van Grieg en Wolf ten gehore.

Het voorprogramma begint om 19.45 uur, het recital van Boesch om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Vorig artikel

Column: Antony Hermus

Volgend artikel

Place de l’Opera viert tweede verjaardag

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.