FeaturedNieuws

Actie: Win een opname van Guillaume Tell!

De Nederlandse Opera rondt deze maand een voorstellingenreeks van Guillaume Tell af. Wilt u blijven genieten van Rossini’s laatste en grootse opera? Doe mee aan de prijsvraag van Place de l’Opera en EMI Classics en win een schitterende opname van de opera.

Rossini’s Guillaume Tell is gebaseerd op de legende van de Zwitserse held Willem Tell. Het is het grootste werk van Rossini en bevat een schat aan aria’s, ensembles, balletten en vooral koorscènes.

In 2010 nam EMI Classics in Rome live een uitvoering van Guillaume Tell op, gespeeld door het Coro en Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia onder de baton van Antonio Pappano. Gerald Finley zong in de 3,5 uur durende opname de rol van Tell. Malin Byström vertolkte Mathilde en John Osborn zong Arnold, een rol waarmee hij ook bij De Nederlandse Opera deze maanden groot succes had.

Place de l’Opera en EMI Classics organiseren een prijsvraag rond Rossini’s werk. Onder de inzenders van het goede antwoord worden drie exemplaren van Pappano’s opname verloot.

Prijsvraag: Welk instrument zet de ouverture van Guillaume Tell in?

Stuur uiterlijk 26 februari uw antwoord samen met uw adresgegevens naar redactie@operamagazine.nl.

De drie winnaars krijgen op woensdag 27 februari bericht.

Hieronder een korte clip over de opname onder Pappano:

Vorig artikel

Margiono terug in Serie Grote Zangers

Volgend artikel

Opera aan de Schie geeft masterclasses

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.