Binnenkort

Margiono terug in Serie Grote Zangers

Net als vorig seizoen treedt Charlotte Margiono op in de Serie Grote Zangers in het Muziekgebouw aan ’t IJ. Op 16 februari zingt de Nederlandse sopraan onder pianobegeleiding van Peter Nilsson liederen van Robert Schumann en Richard Strauss.

Charlotte Margiono.

Vorig seizoen, in december 2011, maakte Margiono indruk met liederen van onder andere Brahms, Sibelius, Korngold en Richard Strauss. “Een publiek van alle leeftijden hoorde en zag een sopraan die leeftijd en ervaring tot steunpilaren van haar kwaliteit maakt”, schreef Place de l’Opera destijds.

Dit seizoen kiest Margiono voor een ‘double bill’: voor de pauze acht liederen van Robert Schumann, na de pauze een twaalftal liederen van Richard Strauss. Op het programma staan onder meer ‘Er, der Herrlichste von allen’ en ‘An meinem Herzen, an meiner Brust’ van Schumann en ‘Wiegenlied’ en ‘Winternacht’ van Strauss.

Het recital van Margiono wordt voorafgegaan door een kort voorprogramma van mezzosopraan Florieke Beelen en pianiste Abigail Richards.

Zie voor meer informatie de websites van het Muziekgebouw aan ’t IJ en de Serie Grote Zangers.

Vorig artikel

Concertgebouw viert Valentijnsdag vocaal

Volgend artikel

Actie: Win een opname van Guillaume Tell!

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.