Home » Achtergrond, Featured, Nieuws, Operacast

Podcast: Dietrich Henschel

Rotterdam29 mei 2013

door

Dietrich Henschel nam vorig jaar Des Knaben Wunderhorn op, de complete cyclus van Mahler met pianobegeleiding door Boris Berezovsky. Place de l’Opera sprak met de Duitse bariton over het lied, opera, over muziek uit zijn geliefde Wenen en over zijn plannen voor de komende tijd.

Dietrich Henschel (foto: Clara Pons).

Dietrich Henschel (foto: Clara Pons).

De laatste jaren was Dietrich Henschel in Amsterdam te horen als operazanger, in Orest van Manfred Trojahn bij De Nederlandse Opera, en als liedzanger, tijdens optredens in Rotterdam. Onlangs gaf hij een workshop en zong hij liederen van Wolf tijdens het aan die componist gewijde weekend van de Vereniging Vrienden van het Lied. In december 2013 komt hij terug naar Nederland met een geënsceneerde uitvoering van orkestliederen van Wolf.

Net als vorig jaar was Henschel gast bij Operadagen Rotterdam, waar hij optrad in Songs of War. Een paar dagen voor zijn optreden sprak Place de l’Opera met hem, in de binnentuin van het stadhuis.

De cd Gustav Mahler – Complete Wunderhorn Songs is onlangs verschenen bij Evilpenguin. Informatie over de uitvoering van de Wolf-liederen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest op 6 december 2013 vindt u op de website van De Doelen.

Play

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.