FeaturedHeadlineNieuwsRedactioneel

Sopraan Jodie Devos overleden

De Belgische sopraan Jodie Devos is op 35-jarige leeftijd, omringd door haar familie en geliefden, overleden aan de gevolgen van borstkanker. Dat meldt haar agentschap, Intermezzo. De operazangeres had verschillende concerten moeten afgelasten door haar ziekte. Ze werd tweede bij de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang in 2014.

JodieDevos. Foto:©Dominique Gaul

Jodie Devos was een van de meest getalenteerde operazangers van haar generatie. Ze studeerde aan het Institut de Musique et de Pédagogie in Namen en aan de Royal Academy of Music in Londen.

In 2014 won ze de tweede prijs én de publieksprijs van de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang. Ze maakte furore in operahuizen in binnen- en buitenland, werkte samen met gerenommeerde dirigenten en regisseurs en maakte verscheidene albums. Haar soloalbum ‘Offenbach Colorature’ werd in 2019 bekroond als beste internationale in de categorie opera bij de Oper Awards.

CD Omslag Jodie Devos Offenbach Colorature

De wereld van de klassieke muziek is in rouw en via sociale media betuigen veel collega’s en operahuizen hun medeleven. De operawereld verliest een ster, sprankelend en vol talent, meldt de Opéra Comique in Parijs, waar Devos vorige winter nog zong. ‘Een unieke, schalkse vrouw,’ schrijft Katelijne Boon van Klara. ‘Zoveel talent, charme, meesterschap… Jodie Devos, voorbestemd voor de grootste podia, laat ons met een immens verdriet achter.’

Peter Franken schreef in 2022 een zeer lovende kritiek over haar Lakmé in Luik.

Ons medeleven gaat uit naar de familie en alle nabestaanden van Jodie.

 

Vorig artikel

Faust gedenkwaardig slot AVROTROS seizoen

Volgend artikel

Zeer geslaagde ‘Columbus’ van Werner Egk

De auteur

Redactie

Redactie