Home » Nieuws

Acht nieuwe titels bij Arthaus en C Major

27 januari 2011 Geen reacties

Arthaus Musik en C Major hebben vandaag acht nieuwe opera-uitgaven op de markt gebracht. Daaronder een gloednieuwe Maria Stuarda uit Venetië, de nieuwste opera van Aribert Reimann (Medea) en twee Mozarts uit de oude doos.

Medea van Aribert Reimann werd door Opernwelt uitgeroepen tot wereldpremière van het jaar 2010. Arthaus heeft een dvd en Blu-Ray-versie van de wereldpremière bij de Wiener Staatsoper uitgebracht, met Marlis Petersen in de hoofdrol, Michael Boder als dirigent en Marco Arturo Marelli als regisseur.

Uit Venetië komt een nieuwe productie van Maria Stuarda van Gaetano Donizetti, uitgegeven door C Major. Denis Krief heeft zowel de regie als het kostuum- en lichtontwerp op zich genomen, in de cast klinken bekende namen als Fiorenza Cedolins, Sonia Ganassi en Mirco Palazzi en op de bok staat Fabrizio Maria Carminato.

Arthaus heeft ook een aantal producties van wat langer geleden (opnieuw) uitgebracht. Zo is er een Macbeth uit Zürich, met onder andere Thomas Hampson en Paoletta Maroccu. En van Donizetti presenteert het label Don Pasquale (een productie uit Milaan met een topcast en Riccardo Muti als dirigent) en Lucia di Lammermoor (een productie uit 2003 met Stefania Bonfadelli in de titelrol). Verder is er een op en top Russische uitvoering van Evgeni Onjegin (uit Moskou).

Helemaal uit de oude doos komen twee Mozart-producties van de Salzburger Festspiele: uit 1982 een Zauberflöte met onder andere Ileana Cotrubas, Edda Moser, Peter Schreier, Edita Gruberova en James Levine en uit 1983 een Così fan tutte met onder andere Ann Murray, Francisco Araiza, Sesto Bruscantini, Kathleen Battle en Riccardo Muti.

Ook interessant is de voorstelling Conversations a Rechlin, een idee van de Franse regisseur en scenarioschrijver François Dupeyron. Het stuk gaat over drie mensen aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het is een mix van muziek en theater, met Marie-Claude Chappuis als zangeres.

Zie voor meer informatie over de uitgaven van Arthaus Musik de website van C&S Entertainment. Zie ook de ‘etalage’ met nieuwe uitgaven van Arthaus en C Major op de homepage.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.