Buitenlands nieuwsNieuws

Sopraan Margaret Price overleden

Sopraan Margaret Price is gisteren op 69-jarige leeftijd overleden. Dat berichten diverse media. Price was wereldberoemd om onder meer haar vertolkingen van opera’s van Verdi en Mozart.

Price werd geboren in Wales en begon op jonge leeftijd te zingen. Ze studeerde aan het Trinity College of Music in Londen en debuteerde in 1962 als Cherubino in Le nozze di Figaro van Mozart, bij de Welsh National Opera. Haar grote doorbraak kwam toen ze voor Teresa Berganze mocht invallen bij het Royal Opera House in Londen, wederom als Cherubino.

Price groeide uit tot één van de populairste sopranen in de jaren ’70 en ’80. Ze zong vele rollen van Mozart, waaronder Fiordiligi, Donna Anna, Contessa en Pamina. Ook oogstte ze veel succes met diverse rollen van Verdi, waaronder Amelia in Un ballo in maschera, Elisabetta in Don Carlo en Desdemona in Otello, de rol waarmee ze bij de Metropolitan Opera debuteerde.

Price overleed aan hartfalen. Ze werd 69 jaar.

Hieronder zingt ze het Ave Maria uit Otello, tijdens een optreden in Parijs, 1976:

Volgende week besteedt Place de l’Opera meer aandacht aan Margaret Price.

Vorig artikel

De Domingo-discografie: Belcanto

Volgend artikel

Nieuwenhuis regisseert Die Fledermaus

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.