Home » Binnenkort

Nieuwenhuis regisseert Die Fledermaus

29 januari 2011 1 reactie

Internationale Opera Producties toert de komende tijd door het land met Die Fledermaus van Johann Strauss. Erki Pehk staat op de bok, de regie is afkomstig van Opera Studio Nederland-directeur Hans Nieuwenhuis.

Vele operahuizen (zeker in Oostenrijke en Duitsland) programmeren de operette Die Fledermaus van Johann Strauss om het nieuwe jaar mee te openen. Zo ook Internationale Opera Producties (IOP). Het gezelschap reist in januari en februari door Nederland en België met het populaire werk.

Regisseur is Hans Nieuwenhuis, directeur van Opera Studio Nederland. Uitgangspunt van zijn regie is de basis van de operette, het Franse blijspel Le Réveillon, een eigentijds stuk waarin niet alleen de spot wordt gedreven met personen en situaties, maar dat ook tamelijk waarheidsgetrouw is.

De muzikale leiding is in handen van de Est Erki Pehk. De hoofdrollen zijn dubbel bezet. Rein Kolpa en Anton Saris zingen Eisenstein, Selma Harkink en Martina Prins zingen Rosalinde, Dorine Mortelmans en Shawnette Sulker zingen Adele, Dieter Goffing en Pierre Mak zingen Frank en Elmar Gilbertson en Rein Kolpa zingen Alfred.

De tournee gaat van start op zaterdag 29 januari in Eindhoven. Daarna zijn er tot en met 27 februari nog 23 voorstellingen. Zie voor meer informatie de website van Internationale Opera Producties.

door

1 reactie »

  • Maria Winkler. zei:

    Ik heb op 20 Februari j.l. de Operette Die Fledermaus in het Nieuwe Luxor Theater bezocht en vind uw recensie kant nog wal raken. Het orkest was fantastisch, er werd goed geacteerd en gezongen.De rol van Prins Orlofsky werd subliem verto;kt door Ivo Posti, ik vond hem werkelijk een vondst van grote klasse.Ook wil ik nog even de spreekrol van de cipier vermelden die ook zeer goed was.Dus een volgend keer een recensie die klopt graag. Of had de recensist misschien iets verkeerds gegeten dat wat zwaar op de maag lag?

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.