Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Royal Opera presenteert seizoen 2011/2012

Londen14 april 2011 Geen reacties

The Royal Opera brengt in 2011/2012 vijf nieuwe producties. Het seizoen staat in het teken van de Olympische Spelen die in 2012 in Londen worden gehouden en wordt geopend met een nieuwe productie van Puccini’s Il Trittico.

Het bekende Londense operahuis heeft haar nieuwe seizoen geprogrammeerd in het licht van de Olympische Spelen. Net als het grote sportevenement wil het operahuis streven naar ‘excellence and achievement’. Dat doet het onder meer met diverse operacycli.

Het seizoen opent met Il Trittico, een drieluik van Giacomo Puccini die sinds 1965 niet meer in zijn geheel in Londen te zien was. Richard Jones regisseert Suor Angelica en Il tabarro, in aanvulling op zijn Gianni Schicchi uit 2007. De Nederlandse sopraan Eva-Maria Westbroek zingt in een cast met onder andere Anja Harteros en Aleksandrs Antonenko.

Rusalka van Dvorák wordt voor het eerst scenisch uitgevoerd bij The Royal Opera, in een regie van Jossi Wieler en Sergio Morabito. Yannick Nézet-Séguin maakt met de productie zijn debuut bij het operahuis.

De andere nieuwe producties in 2011/2012 zijn Miss Fortune (een nieuwe opera van Judith Weir die in juli dit jaar in Bregenz in wereldpremière gaat), Falstaff in een regie van Robert Carsen en Les Troyens in een regie van David McVicar, met Eva-Maria Westbroek als Didon, Jonas Kaufmann als Enée en Anna Caterina Antonacci als Cassandre.

Naast de vijf nieuwe producties staan er tal van hernemingen geprogrammeerd. Daaronder de complete Mozart/Da Ponte-cyclus in januari en februari 2012, Wagner-producties van Der fliegende Holländer en Die Meistersinger von Nürnberg en klassiekers als La Traviata, Faust, La bohème en Rigoletto.

Plácido Domingo viert zijn veertigjarig jubileum bij het operahuis met een speciaal concert, waarin hij de derde aktes uit Rigoletto, Simon Boccanegra en Otello zingt.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.