Buitenlands nieuwsNieuws

Vijf nieuwe producties bij Wiener Staatsoper

Het nieuwe seizoen van de Wiener Staatsoper bevat vijf nieuwe producties, waaronder twee opera’s die nog nooit eerder bij het beroemde operahuis werden opgevoerd. In totaal bevat het seizoen 229 voorstellingen van 52 verschillende opera’s.

De Wiener Staatsoper.

De Wiener Staatsoper presenteerde dinsdag haar plannen voor seizoen 2011/2012. In zijn toelichting kon directeur Dominique Meyer met trots meedelen dat het bezoekersaantal van het operahuis gestegen is, evenals de inkomsten.

Volgend seizoen zal de Weense operatempel vijf nieuwe productie presenteren. Janacéks Uit een dodenhuis en Weills Rise and Fall of the City Mahagonny worden voor het eerst in de geschiedenis van de Staatsoper op het toneel gezet. De eerste wordt geregisseerd door Peter Konwitschny en gedirigeerd door de chef van het huis, Franz Welser-Möst.

De andere nieuwe producties betreffen La Traviata met Bertrand de Billy op de bok en Natalie Dessay in de hoofdrol, La Clemenza di Tito in een regie van Jürgen Flimm en met Elina Garanca in de cast en Don Carlo met een topcast van onder andere Rene Pape, Ramon Vargas en Simon Keenlyside.

Naast deze productie bevat het seizoen een groot aantal reprises. Zo wordt het seizoen op 3 september geopend met Verdi’s Simon Boccanegra, met Plácido Domingo in de titelrol. En die maand volgen nog acht andere opera’s.

Zie voor het hele programma de website van de Wiener Staatsoper.

Vorig artikel

Cavalleria Rusticana en Pagliacci live in bios

Volgend artikel

Royal Opera presenteert seizoen 2011/2012

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.