Buitenlands nieuwsNieuws

Bartoli wint Deense muziekprijs

Cecilia Bartoli heeft de Sonning Music Prize gewonnen, een Deense prijs van 600.000 kronen (zo’n 80.000 euro). De jury noemde haar een ‘grote diva’ en roemde haar timbre en techniek. Dat berichtte CBC News.

De Sonning Music Prize is de hoogste Deense onderscheiding op het gebied van muziek en wordt jaarlijks uitgereikt aan een internationale musicus. De eerste winnaar was Igor Stravinsky, winnaars na hem waren onder andere Birgit Nilsson, Miles Davis, Arvo Pärt, Yo-Yo Ma en John Eliot Gardiner. Dit jaar won Daniel Barenboim de prijs.

Voor 2010 heeft het Leonie Sonning Music Foundation dus de Italiaanse mezzosopraan Cecilia Bartoli uitverkoren. „Haar timbre is uniek, haar techniek ongeëvenaard en haar uitstraling als die van Callas”, vond de jury.

Bartoli krijgt de prijs op 16 juni 2010 uitgereikt in Tivoli, Italië. Naar de traditie van de prijs zal de zangeres ook een masterclass gaan geven aan de Royal Danish Academy of Music.

Vorig artikel

Confrontaties als opstap naar iets nieuws

Volgend artikel

Kaufmann wordt partner van BMW

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.