Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Netrebko en Calleja niet naar Japan

Nagoya31 mei 2011 Geen reacties

Anna Netrebko en Joseph Calleja zijn bang voor de radioactieve straling in Japan en hebben daarom hun Japan-tournee met de Metropolitan Opera afgezegd. Onder andere Rolando Villazón en Marina Poplavskaya zijn ingevlogen ter vervanging.

De Metropolitan Opera maakt iedere zomer een tournee door Japan met enkele producties en casts vol met sterren. Dit jaar voert het operahuis La Bohème, Don Carlo en Lucia di Lammermoor op.

Het New Yorkse gezelschap arriveerde gisteren met zo’n 350 man in Nagoya, waar het op 4 juni de tour zal openen met La Bohème. Opvallende afwezigen waren echter sopraan Anna Netrebko en Joseph Calleja, die beide op het laatste moment verstek lieten gaan.

Netrebko annuleerde vanwege haar herinneringen aan de kernramp in Tjernobyl, licht de Met toe. Ze voelde zich niet in staat om op haar best voor de dag te komen. Tenor Calleja was simpelweg bezorgd over de radioactieve straling. Eerder zei Jonas Kaufmann zijn optredens in Don Carlo al af vanwege zorgen over de situatie in Japan.

Gelukkig voor het Japanse publiek heeft de Met op het laatste moment nog een groep sterren bereid gevonden in te vallen. Drie tenoren werden ingevolgen om de mannelijke hoofdrollen in Lucia di Lammermoor en La Bohème te vertolken. Marcelo Álvarez onderbrak zijn vakantie in Argentinië, Rolando Villazón herschikte zijn schema en Alexey Dolgov werd uit zijn zomerverblijf buiten Moskou geplukt.

Verder was sopraan Barbara Frittoli bereid van rol te wisselen. In plaats van Elisabetta zingt ze nu Mimi in La Bohème. Elisabetta wordt overgenomen door Marina Poplavskaya, die een concert in Parijs van haar programma schrapte om zich in Japan bij de Met te voegen.

Op het programma stonden al sterren als Piotr Beczala, Mariusz Kwiecien, Dmitri Hvorostovsky, René Pape en Diana Damrau. Fabio Luisi dirigeert het gros van de voorstellingen.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.