Home » Binnenkort

Rotterdam Ensemble speelt Mahler-liederen

Rotterdam31 mei 2011 Geen reacties

Het Rotterdam Ensemble speelt vanaf 4 juni driemaal Mahlers Das Lied von der Erde, in een bijzondere uitvoering met film. De zes liederen worden gezongen door Carina Vinke en Jan Willem Schaafsma.

Tijdens de net beëindigde Operadagen Rotterdam was Das Lied von der Erde al in een bijzondere versie op een bijzondere locatie te horen, uitgevoerd door Asko|Schönberg. Kort na het festival komt Het Rotterdam Ensemble met een andere bijzondere uitvoering van Mahlers liederencyclus.

Het ensemble, in 2006 door Roberto Beltrán-Zavala en een aantal studenten van het Rotterdams Conservatorium opgericht, voert de zes liederen op in combinatie met een film, die op de achtergrond wordt geprojecteerd. De film is gemaakt door jonge artiesten van de Willem de Kooning Academie. In de film worden ‘ingrediënten’ als weemoed, wijn, dood, leven en verdriet vervlochten met het leven van Mahler, zo belooft het ensemble.

De liederen worden gezongen door alt Carina Vinke en tenor Jan Willem Schaafsma. Het ensemble staat onder leiding van Roberto Beltrán-Zavala.

Das Lied von der Erde wordt driemaal ten gehore gebracht, in Middelburg (4 juni), Rotterdam (5 juni) en Leiden (9 juni). Zie voor meer informatie de website van Het Rotterdam Ensemble.

Hieronder de trailer:

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.