Buitenlands nieuwsNieuws

Poplavskaya ‘triomfeert’ weer in La Traviata

Kort nadat de Russische sopraan Marina Poplavskaya imponeerde als Violetta bij De Nederlandse Opera in Amsterdam heeft ze in dezelfde rol groot succes geoogst in Los Angeles. In een standaardproductie van Verdi’s La Traviata speelde en zong ze de sterren van de hemel, aldus de Los Angeles Times.

‘Marina Poplavskaya triomfeert in Los Angeles Opera La Traviata’, kopt de Los Angeles Times deze week na de première van de productie van Marta Domingo (ja, de vrouw van). Het is een traditionele uitvoering, heel wat anders dus dan de DNO-productie van Willy Decker. Niettemin schittert Poplavskaya net zo groots.

Volgens recensent Mark Swed is zij de reden om naar de opera te komen, die verder weinig sterren bevat volgens hem. Ze is ‘een magnetische Violetta’, schrijft hij. Ze staat aan het begin om de wereld te veroveren, met haar verleidende lage register, haar vulkanische kracht, haar spectaculaire coloraturen en haar betoverende sterfscènes. Aldus Swed.

Overigens werd Giorgio Germont net als in Amsterdam gezongen door Andrzej Dobber. Alfredo werd vertolkt door Massimo Giordano.

Vorig artikel

Reisopera sluit af met eerste opera Rameau

Volgend artikel

Opera bij de bushalte

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.