Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Royal Opera House presenteert bios-seizoen

Londen23 september 2011 1 reactie

Het Royal Opera House zendt dit seizoen tien opera- en balletproducties uit in ruim 700 bioscopen in 22 landen. Vijf uitzendingen zijn live, vijf eerder opgenomen. Het seizoen begint op 28 september met een live Faust.

Het Royal Opera House Covent Garden.

Het befaamde operahuis uit Londen maakte gisteren haar ‘witte doek’-plannen voor dit seizoen bekend. Directeur Tony Hall heeft de programmering uitgebreid naar tien titels, waarmee het operahuis in de buurt komt van de Metropolitan Opera uit New York, de koploper op dit gebied. De helft van de uitzendingen is echter niet live.

Het seizoen begint met Gounods Faust op 28 september. Daarna volgen Adriana Lecouvreur, Tosca, Cendrillon, Il trittico, Rigoletto én een 3D-uitzending van Madama Butterfly. Op balletgebied zijn The Sleeping Beauty, Romeo and Juliet en La Fille mal gardée te zien.

De Londense bioscoopproducties zijn nog niet zo in de Nederlandse bioscopen doorgedrongen als de New Yorkse uitzendingen. Maar gezien de 22 landen die inmiddels op de lijst van het Royal Opera House staan, is dat waarschijnlijk een kwestie van tijd.

Zie voor meer informatie de website van het Royal Opera House. Hieronder de trailer van het bios-seizoen in Londen:

door

1 reactie »

  • Francois zei:

    Ter aanvulling: Van de week ontdekte ik dat het Rotterdamse Cinerama Filmtheater een aantal ROH-producties gaat vertonen, te beginnen met Adriana Lecouvreur op 23 oktober. Het schema staat op
    http://www.cineramabios.nl/

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.