Binnenkort

Vierde keer Salone dell’Opera in Amerongen

Salone dell’Opera organiseert op zaterdag 8 oktober voor de vierde keer een operaroute door Amerongen. De route voert langs diverse optredens van jonge, talentvolle operazangers van de conservatoria van Den Haag en Utrecht.

De Stichting Salone dell’Opera organiseert jaarlijks aan het begin van oktober een operaroute door Amerongen, volgens de organisatie een ‘pittoresk dorpje’ op de Utrechtse Heuvelrug. Dit jaar begint de route bij de Italiaanse winkel Il Sogno en voert dan langs vijf monumentale panden waar jonge zangers opera-optredens geven.

De zangers zijn afkomstig van de conservatoria van Den Haag en Utrecht. Ze zitten in hun bachelor- of masterfase of zijn net afgestudeerd. Zij brengen fragmenten uit uiteenlopend repertoire. De passages hebben ze in hun eigen verhaallijn en regie gegoten, met de locatie als decor.

Het programma begint om 13.00 uur en duurt tot 19.00 uur, waarna er mogelijkheden zijn om te dineren. Zie voor meer informatie de website van Salone dell’Opera.

Vorig artikel

Opera in de media: week 39

Volgend artikel

Royal Opera House presenteert bios-seizoen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.