Home » Nieuws

Els van der Plas nieuwe directeur DNO

Amsterdam7 maart 2012 3 reacties

door

Els van der Plas wordt per 1 augustus 2012 de nieuwe algemeen directeur van De Nederlandse Opera, Het Muziektheater en Het Nationale Ballet. Zij volgt Truze Lodder en Stijn Schoonderwoerd op.

Els van der Plas (foto: Jansje Klazinga).

De Raden van Toezicht van DNO, HNB en Het Muziektheater maakten vandaag de benoeming van Van der Plas bekend. De drie stichtingen fuseren in 2013 en Van der Plas wordt hun nieuwe algemeen directeur.

Van der Plas gaat samenwerken met Pierre Audi als operadirecteur en Ted Brandsen als balletdirecteur. Zij vormen een driehoofdig stichtingsbestuur dat onder supervisie komt te staan van één Raad van Toezicht.

Van der Plas is sinds januari 2011 directeur van het Nederlands Instituut voor Design en Mode, Premsela. Daarvoor was ze de eerste directeur van het Prins Claus Fonds en directeur/oprichter van de Gate Foundation.

,,Ik verheug me om dit culturele topinstituut samen met Pierre Audi en Ted Brandsen te continueren en verder te ontwikkelen”, reageert Van der Plas. ,,Tevens kijk ik ernaaruit om met de teams van de drie te fuseren instellingen de uitdagingen voor de komende jaren aan te gaan.”

3 reacties »

  • kersten zei:

    Familie van Harrie?

  • ricky zei:

    ze zegt weer de ene platitude na de andere, hoe lang gaat die audi nu nog de amsterdamse operascene terroriseren met zijn afgrijselijke programmaties om van de totale catastrofe van het holland festival maar niet te spreken. De Heer Diamant draait zich 1000 om in zijn graf. Wie betaalt daar nu effectief tickets voor???

  • Olivier Keegel zei:

    @Ricky Laten we zeggen: een wisseling van de wacht zou niet ongelegen komen. Inderdaad, we weten het nu wel…

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.