Home » Nieuws

Orfeo ed Euridice richting record

29 juni 2012 Geen reacties

Het totaal aantal bezoekers aan de opera Orfeo ed Euridice bij Paleis Soestdijk bedraagt inmiddels 75 duizend. Dat aantal zal nog groeien tot de laatste voorstelling op 8 augustus. Daarmee kan deze voorstelling de best bezochte opera uit de Nederlandse geschiedenis worden. Dat maakte het theatergezelschap De Utrechtse Spelen bekend. 

De serie voorstellingen die ook dit jaar wordt gegeven in de tuin van Paleis Soestdijk blijkt dit jaar nog beter te worden bezocht dan vorig jaar. Er werden in 2012 ruim 35.000 kaarten verkocht, aan ‘opera en locatietheaterliefhebbers’, zoals de organisatie dat noemt. Er zijn inmiddels ook uit het buitenland aanvragen ontvangen om de productie daar op te voeren.

De voorstellingen, die kunnen worden gecombineerd met een apart te reserveren bezichtiging van Paleis Soestdijk, lopen nog tot 8 augustus. Orfeo ed Euridice van C.W. von Gluck is te zien op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag. De aanvang is om 21.30 uur en het programma duurt tot 23.30 uur.

In de uitvoeringen van de opera zingen Gary Boyce en Darryl Taylor afwisselend de hoofdrol van Orfeo. Stefanie True en Kitty de Geus alterneren in de rol van Euridice. Vast in de rol van Amore is Ilse van de Kasteelen. Voor het 29-koppige barokorkest Concerto d’Amsterdam en het koor staat dirigent Hoite Pruiksma.

Informatie en reservering van kaarten (die per 1 juli goedkoper zullen zijn vanwege een lager BTW-tarief) kan op de website van De Utrechtse Spelen.

 

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.