Buitenlands nieuwsNieuws

Seizoen Parijse opera valt in de smaak

Het nieuwe seizoen van de Opéra National de Paris slaat kennelijk erg aan bij de Franse operaliefhebbers. Diverse voorstellingen zijn nu al uitverkocht, bericht Radio 4. Het is het eerste seizoen van de nieuwe intendant Nicholas Joel.

Het Palais Garnier.
Het Palais Garnier.

Intendant Gérard Mortier, bekend om zijn vooruitstrevende aanpak, gaat vanaf volgend seizoen aan de slag in Madrid. Zijn huidige baan als intendant van de Opéra National de Paris wordt overgenomen door Nicholas Joel.

Het programma dat Joel in elkaar heeft gedraaid, slaat erg aan. Radio 4 spreekt over een ‘stromloop op de kaartjes’. Veel voorstellingen zijn al uitverkocht.

Het nieuwe seizoen wordt geopend in het Palais Garnier, met Mireille van Gounod. Andere titels zijn onder meer La Bohème, Werther, La Sonnambula, Don Carlo, Faust, Die Walküre en Il Barbiere di Siviglia.

Qua namen zullen zangers als Anna Netrebko, Natalie Dessay, Sophie Koch, Jonas Kaufmann, Marcello Alvarez en Joyce DiDonato te zien zijn.

Opvallend is dat Joel slechts één regisseur van het lijstje van Mortier laat terugkomen, verder kiest hij een heel andere weg. De regisseurs waar Mortier mee werkte, kregen dikwijls boegeroep om hun oren. De selectie van Joel lijkt bij voorbaat minder verzet op te roepen.

Vorig artikel

Terracini brengt rust bij Opera Australia

Volgend artikel

Jonge Così spettert tot en met

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.