Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Seizoen Parijse opera valt in de smaak

Parijs1 juli 2009

door

Het nieuwe seizoen van de Opéra National de Paris slaat kennelijk erg aan bij de Franse operaliefhebbers. Diverse voorstellingen zijn nu al uitverkocht, bericht Radio 4. Het is het eerste seizoen van de nieuwe intendant Nicholas Joel.

Het Palais Garnier.

Het Palais Garnier.

Intendant Gérard Mortier, bekend om zijn vooruitstrevende aanpak, gaat vanaf volgend seizoen aan de slag in Madrid. Zijn huidige baan als intendant van de Opéra National de Paris wordt overgenomen door Nicholas Joel.

Het programma dat Joel in elkaar heeft gedraaid, slaat erg aan. Radio 4 spreekt over een ‘stromloop op de kaartjes’. Veel voorstellingen zijn al uitverkocht.

Het nieuwe seizoen wordt geopend in het Palais Garnier, met Mireille van Gounod. Andere titels zijn onder meer La Bohème, Werther, La Sonnambula, Don Carlo, Faust, Die Walküre en Il Barbiere di Siviglia.

Qua namen zullen zangers als Anna Netrebko, Natalie Dessay, Sophie Koch, Jonas Kaufmann, Marcello Alvarez en Joyce DiDonato te zien zijn.

Opvallend is dat Joel slechts één regisseur van het lijstje van Mortier laat terugkomen, verder kiest hij een heel andere weg. De regisseurs waar Mortier mee werkte, kregen dikwijls boegeroep om hun oren. De selectie van Joel lijkt bij voorbaat minder verzet op te roepen.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.