Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Terracini brengt rust bij Opera Australia

Sydney1 juli 2009 Geen reacties

Opera Australia hoopt een einde te maken aan de onrust binnen het bedrijf met de aanstelling van Lyndon Terracini als artistiek directeur. Terracini, die momenteel het de Major Brisbane Festivals leidt, treedt in oktober aan, melden diverse Australische media.

Opera Australia stond de afgelopen tijd in eigen land en pers voortdurend in een negatief daglicht. Zo klaagden twee mezzosopranen over het verval van de muzikale standaard, over voortrekkerij en het afwijzen van gerenommeerde Australische zangeressen.

Daarnaast daalde ook nog eens de kaartverkoop met 10 procent, waardoor het bedrijf het financieel lastig kreeg.

Terracini moet vanaf oktober stabiliteit gaan brengen bij het nationale operahuis. Hij wordt onderdeel van een driekoppige staf, die naast hem bestaat uit directeur Adrian Collette en een nog in te vullen muzikaal directeur.

De plannen van Terracini zijn onder meer het terughalen van voormalig artistiek directeur Simone Young als gastdirigent, de Ring van Wagner produceren, meer Australisch werk laten maken en een ‘familie’ van jonge componisten bij elkaar halen.

The Australian schreef in een commentaar: „Hij is precies wat het grootste artistieke bedrijf van Australië nodig heeft: een sterke hand en een creatief hoofd. Zijn achtergrond als zanger en zijn tweede carrière als artistiek directeur van het Brisbane Festival moeten hem een formidabele kandidaat hebben gemaakt.”

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.