Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Robert Poulton komt om bij auto-ongeluk

Norwich1 november 2012

door

Bariton Robert Poulton is dinsdagnacht omgekomen bij een auto-ongeluk in Sussex, Engeland. Uit respect laste de Glyndebourne Touring Opera een dag later een voorstelling van Rusalka af, waarin Poulton een rol zong.

Robert Poulton.

Poulton zou woensdagavond in het Theatre Royal van Norwich de rol van jachtopziener zingen in Dvoraks opera Rusalka. De voorstelling was onderdeel van een tournee van de Glyndebourne Touring Opera, een gezelschap waar Poulton zijn carrière begon.

Het operagezelschap reageerde geschokt op het nieuw van Poultons overlijden. ,,Het nieuws van Roberts dood is verwoestend voor zijn familie – en voor iedereen bij Glyndebourne, die hem zo veel jaren zo gewaardeerd hebben”, zei directeur David Pickard in een statement op de Glyndebourne-website.

Ook Poultons management, Athole Still Opera, reageerde verslagen. ,,Robert zal enorm gemist worden door zijn vrienden, familie en de gehele operagemeenschap. Hij was een buitengewone artiest en, meer dan dat, een werkelijk geweldig persoon, met wie het een plezier was iedere dag te werken.”

Poulton werd geboren in Brighton en studeerde zang aan de Guildhall School of Music and Drama en aan de National Opera Studio. Hij bouwde zijn carrière op in Glyndebourne, waar hij in het koor begon en later solorollen begon te zingen.

In januari 2011 stond Poulton nog op het toneel van De Nederlandse Opera in Amsterdam als de stroper Harašta in Het Sluwe Vosje van Janáček. Ook zong hij diverse malen bij Opera Zuid, onder meer in L’Amour des Trois Oranges (1995) en Don Giovanni (1996, de titelrol).

Vrijdag zal in de St. Peter’s Church in Norwich het requiem van Fauré worden opgevoerd, ter nagedachtenis aan Poulton.

Hieronder een fragment van Poultons optreden in Het Sluwe Vosje bij De Nederlandse Opera:

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.