Home » Nieuws

Olga Peretyatko wint Prix d’Amis

Amsterdam27 december 2012 2 reacties

door

De Prix d’Amis 2011-2012 van de Vereniging Vrienden van De Nederlandse Opera is toegekend aan Olga Peretyatko. Dat maakten de Vrienden bekend tijdens de kerstmatinee van DNO, afgelopen dinsdagmiddag. De in St. Petersburg geboren sopraan kreeg de prijs voor haar rol als Donna Fiorilla in de opera Il turco in Italia.

Olga Peretyatko (foto: Uwe Arens).

Peretyatko zong de rol van Fiorilla tijdens een serie voorstellingen in april 2012. David Hermann regisseerde deze productie, waarin ook Alex Esposito en Lawrence Brownlee te zien waren.

De Vrienden-vereniging maakte de winnares bekend tijdens de kerstmatinee van Die Zauberflöte. De Prix d’Amis werd voor de negentiende keer uitgereikt en bestaat uit een sculptuur van Menno Jonker.

In de video die rond de toekenning van de Prix d’Amis is gemaakt zegt Peretyatko dat De Nederlandse Opera volgens haar één van de beste huizen van Europa is en dat ze er met veel plezier gewerkt heeft.

Tijdens haar verblijf in Amsterdam werkte de zangeres ook mee aan de Open Dag van Het Muziektheater. Ze signeerde haar toen net verschenen cd en na de signeersessie sprak Place de l’Opera kort met de sopraan. “Ik voel me heel goed in Amsterdam en ik kijk ernaar uit terug te komen”, zei ze. “De sfeer bij De Nederlandse Opera is heel prettig. Ik ben in maart 2013 weer hier, maar dan in het Concertgebouw.”

Van haar optreden op de Open Dag is een opname gemaakt:

Op zaterdag 23 maart 2013 is Olga Peretyatko terug in Amsterdam. Tijdens de NTR ZaterdagMatinee treedt ze op in een concertante uitvoering van La scala di seta, een eenakter van Rossini. Later in het jaar, op 15 september, geeft ze een recital in het Muziekgebouw aan ’t IJ.

2 reacties »

  • Spen zei:

    Ze heeft het meer dan verdient. Ik ben helemaal weg van haar en ben benieuwd hoe haar carrière zal verlopen.

  • Maarten-Jan Dongelmans zei:

    Een tip: beluister haar nieuwe cd Russian Light (Sony). Geweldig. Eén eeuw Russische klankjuwelen. Van Glinka tot Sjostakovitsj. Met een onaards mooie Vocalise van Rachmaninov.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.