Nieuws

Marc Albrecht wint Prix d’Amis 2020

Dirigent Marc Albrecht heeft de Prix d’Amis 2020 van de Vrienden van De Nationale Opera (DNO) gekregen. Albrecht, die dit jaar afscheid nam als chef van DNO, doneert het geldbedrag dat bij de prijs hoort aan het Kersjesfonds, dat jonge dirigenten helpt in hun ontwikkeling.

Marc Albrecht. (© Marco Borggreve)

De Vrienden van DNO reiken al 26 jaar een prijs uit voor de beste solist van het afgelopen seizoen. Doorgaans is er ook een prijs voor de beste operaproductie, maar door de coronacrisis en de aanpassingen in de programmering van DNO is die prijs dit jaar komen te vervallen.

Marc Albrecht was sinds 2011 chef-dirigent van DNO en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Aan het einde van afgelopen seizoen nam hij afscheid, al was dat afscheid nogal een anticlimax, zo vertelde hij deze zomer in een interview met Place de l’Opera. Zijn afscheidsproductie Die Frau ohne Schatten werd door de coronacrisis geannuleerd en ook zijn symfonische afsluiting bij het NedPhO, met Beethovens negende, werd afgezegd.

‘Ik heb in vreemde en trieste omstandigheden afscheid moeten nemen’, zegt Albrecht in een reactie aan de Vrienden van DNO. ‘Mijn hart ligt nog steeds bij DNO, dus ik ben erg blij dat ik door het winnen van de Prix d’Amis en als Ere-Vriend van DNO deel zal blijven uitmaken van deze familie.’

Vorig artikel

Matinee vervangt Götterdämmerung door Fidelio

Volgend artikel

Ritratto ook in het echt een schitterende productie

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.