Binnenkort

Jong talent brengt Bohème in pocketversie

Het Resident Artists Programme van de Nationale Reisopera gaat vanaf 5 januari op tournee met La Bohème in pocketversie, een verkorte versie van Puccini’s meesterwerk. De voorstelling wordt tien keer opgevoerd.

La Bohème is een opera over ‘jonge mensen en hun onstuimige en onmogelijke liefde’, aldus de Reisopera. Jong operatalent dat in het Resident Artists Programme van het gezelschap ervaring opdoet, heeft Puccini’s opera ‘verpakt’ in een voorstelling van 60 minuten. De makers willen daarbij ‘op zoek gaan’, zo omschrijft de Reisopera. “La Bohème wordt zo een opera over onze eigen tijd.”

Muzikaal leider en pianist Hans Schellevis heeft een arrangement van de opera gemaakt en Christian Carsten voert de regie. Dat doet hij met decors en kostuums van Teunis I. Ruiten en licht van Maarten Warmerdam en Richard ten Hof.

Mimi wordt gezongen door Hannah Medlam en Thorbjørn Gulbrandsøy vertolkt Rodolfo. Andere rollen zijn er voor Sonja Volten, Bora Balci, Tristan Faes, Arman Işleker en Dody Soetanto. Hans Schellevis (piano), Blake Weston (klarinet) en Leonard Besseling (cello) begeleiden.

De productie gaat op zaterdag 5 januari in première in Odeon De Spiegel in Zwolle. Daarna volgen voorstellingen in Maastricht, Enschede, Den Haag, Heerlen, Hoorn, Utrecht, Deventer en Rotterdam.

Zie voor meer informatie de website van de Nationale Reisopera.

Vorig artikel

Die Fledermaus en La traviata in De Munt

Volgend artikel

Olga Peretyatko wint Prix d'Amis

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Leen Roetman
    11 februari 2013 at 12:07

    Wat een mooie voorstelling! Ik zag de laatste uitvoering in een uitverkochte Kleine zaal van de Schouwburg Rotterdam. Innemende jonge zangers in een bescheiden enscenering en waarachtige regie. Uitstekend arrangement ook van Hans Schellevis.
    Ook veel jonge mensen in het publiek. Laat de Nationale Reisopera doorgaan met pocketversies! M.i. de manier om nieuw en jong publiek te trekken. Bravo!