Nieuws

Cité de l’Opera: Arturo, Olga en Ramsey

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 241.

Bij gebrek aan beter
Günther Groissböck zou König Marke zingen in Carnegiehall in New York. Maar ook voor hem werd het thuiswerken.

Thuiswerken
In het nieuwe normaal zijn Facebook en Instagram voor de operaliefhebber onontbeerlijk.

Ademsteun
Voor zangers die uitvoeren en repeteren missen, biedt sopraan Olga Peretyatko hulp met een masterclass over ademgebruik.

Andere invalshoek
Dichter/acteur Ramsey Nasr was te gast in Buitenhof en presenteerde daar het idee dat het RIVM kunstenaars zou kunnen betrekken bij het denken over strategieën. Hier kunt u het gesprek terugkijken.

128 = DSD 128 (aka Double DSD) 5.6 MHz .dsf file, 128 times 44.1 kHz
Wie benieuwd is naar de nieuwste opname van Cavalleria rusticana door de Dresdner Philharmonie met onder anderen Melody Moore en Brian Jagde heeft de keuze uit verschillende audioformaten. Alle varianten in audiokwaliteit zijn online te koop.

Library
Tenor Peter Pears had een collectie bijzondere boeken.

De dromen van het Midsummer Night’s Dream-team
Het goede nieuws in deze video is de belofte dat A Midsummer Night’s Dream in een volgend seizoen alsnog wordt gebracht door Opera Zuid.

Doorgaan
Holland Opera plaatst op hun website wekelijks een registratie van een jeugdopera en een opera op locatie. Ook zijn er educatieve video’s. Met de lesmethode Tafelmuziek laat Holland Opera kinderen al zingend de rekentafels leren.

Bescheiden
De cultuursector reageert op de crisis door vrijwel alles nu gratis weg te geven. Is men nog steeds te bescheiden?

Vooruitkijken
Een recital van Elīna Garanča en Malcolm Martineau met werken van Strauss en Rachmaninov in november. Elgar’s The Dream of Gerontius met Sarah Connolly. Allan Clayton en Roderick Williams in mei. Zou het waar zijn?

Coronakitsch
Soms is het even te veel met alle goedbedoelde videootjes die musici en zangers de wereld in sturen.

Onderwijsheldin
Gelukkig zijn er de muziekdocenten, die een echte bijdrage leveren aan de omslag naar online leren.

Anna in Wenen
Eigenlijk is het een beeldverhaal. (1.) Selling the bag? Darling Yusif, what a horrible idea! (2.) I miss my hairstylist soooo much. (3.) Let’s go home and do some online shopping!

Vorig artikel

Roberta Alexander wereldwijd in Elektra

Volgend artikel

Mijn Wagner: Siegfried

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.