Nieuws

Veel Jaroussky in Barok Vocaal 2013/2014

Philippe Jaroussky is de grote naam in het nieuwe seizoen Barok Vocaal in de Grote Zaal van Fred Luiten Concertorganisatie. Tweemaal zal hij in 2013/2014 het Concertgebouw aandoen. De eerste keer met een Farinelli-programma, de tweede keer in het Stabat Mater van Pergolesi. Lees verder voor de volledige programmering.

Philippe Jaroussky (foto: Simon Fowler).

Fred Luiten programmeert al diverse jaren subsidieloos vocale barokconcerten in de Grote Zaal van het Concertgebouw. Met de hoge bezettingsgraad van zijn serie troeft hij menigmaal de eigen programmering van zijn ‘huurbaas’, het Concertgebouw, af.

Zijn programmering voor seizoen 2013/2014 bevat vier titels, draaiend rondom de bekende countertenor Philippe Jaroussky en Collegium Vocale Gent onder Philippe Herreweghe.

Het seizoen wordt op 20 oktober geopend met een concertprogramma van Jaroussky en het Venice Baroque Orchestra onder Andrea Marcon, getiteld Farinelli! Er klinken werken van onder andere Porpora en Vivaldi.

Op 1 december treedt Collegium Vocale Gent aan onder oprichter Philippe Herreweghe. Samen met Concerto Palatino voeren zij de bundel Psalmen Davids van Heinrich Schütz uit. Solisten zijn onder andere Hana Blazíková, Dorothee Mields, Thomas Hobbs en Peter Kooij.

Het jaar 2014 wordt op 19 januari aangevangen met een tweede optreden van Philippe Jaroussky. Nu zingt hij één van de solorollen in het Stabat Mater van Pergolesi, naast sopraan Julia Lezhneva. Diego Fasolis dirigeert zijn ensemble I Barocchisti. Naast het beroemde werk van Pergolesi staan werken van Vivaldi en Händel op het programma.

Fred Luiten sluit zijn seizoen af met een concert van Collegium Vocale Gent, waarin enkele cantates van Bach centraal staan. Ook hier dirigeert Philippe Herreweghe en zijn zangers als sopraan Dorothee Mields, Thomas Hobbs en Peter Kooij te gast.

Abonnementen voor de gehele serie zijn nu al te bestellen via de website van het Concertgebouw. Losse kaarten gaan vanaf 1 juni in de verkoop.

Vorig artikel

Danielle de Niese treedt op in Kleine Zaal

Volgend artikel

Zing mee in Aida van Verdi

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

2Reacties

 1. Els
  27 februari 2013 at 14:28

  Zal mooi worden!

 2. Spen
  27 februari 2013 at 16:54

  Mensen, ga vooral voor de sopraan Julia Lezhneva! Ze is pas 23/24 maar zingt al abnormaal goed! Ze komt ook nog een keer in het concertgebouw om een rol in Alessandro te zingen.

  http://www.facebook.com/spencer.goemaat