Home » Binnenkort

Danielle de Niese treedt op in Kleine Zaal

Amsterdam27 februari 2013

door

De bekende sopraan Danielle de Niese geeft op dinsdag 5 maart een liedrecital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Ze zingt repertoire van onder andere Hugo Wolf en Georges Bizet en ze wordt begeleid door Julius Drake.

Danielle de Niese.

Het recital van 5 maart zou eigenlijk ingevuld worden door tenor Matthew Polenzani, maar hij moest afzeggen. Met Danielle de Niese heeft het Concertgebouw niettemin een vervangster van minstens even grote naam gevonden.

De Niese (geboren in Australië, opgegroeid in Los Angeles) is wereldwijd een graag geziene gast. Volgens het Concertgebouw omdat ze een ‘geweldige stem’ combineert met een ‘prachtige podiumpersoonlijkheid’.

Op het programma van haar recital staan liederen van Dowland, Grieg, Wolf, Poulenc en Bizet. Van Wolf en Bizet zingt ze de meeste liederen. Daaronder stukken uit het Spanisches Liederbuch en Italienisches Liederbuch (Wolf) en vier van de Vingt mélodies (Bizet).

De Niese wordt begeleid door Julius Drake, één van de meest vooraanstaande liedbegeleiders. De Engelse pianist speelde met onder andere Sergej Leiferkus, Angelika Kirchschlager en Mark Padmore.

Zie voor meer informatie en het boeken van kaarten de website van het Concertgebouw.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.