Buitenlands nieuwsNieuws

Salzburg zendt Così uit via internet

De Salzburger Festspiele gaat de première van haar productie van Così fan tutte, die vandaag (30/7) plaatsvindt, uitzenden via internet. Voor 7,90 euro is de voorstelling live te volgen.

Persson als Fiordiligi en Lehtipuu als Ferrando (foto: Monika Rittershaus).
Persson als Fiordiligi en Lehtipuu als Ferrando (foto: Monika Rittershaus).

Mensen die een online ticket voor de Mozart-opera kopen, kunnen de voorstelling in de week na de première nog een keer bekijken.

Così fan tutte is één van de zeven operaproducties van het bekende festival in de Oostenrijkse stad, dat zaterdag 25 juli aftrapte en nog doorgaat tot en met 30 augustus.

De regie is van Claus Guth, die hiermee zijn Mozart-Da Ponte-cylcus afsluit. De gedesillusioneerdheid van de karakters in alledrie de opera’s staat centraal in de benadering van Guth.

De muzikale leiding is in handen van Adam Fischer. Hij dirigeert de Wiener Philharmoniker.

Onder zijn hoede worden de zes rollen gezongen door Miah Persson (Fiordiligi), Isabel Leonard (Dorabella), Topi Lehtipuu (Ferrando), Florian Boesch (Guglielmo), Bo Skovhus (Don Alfonso) en Patricia Petibon (Despina).

Een online ticket kopen kan via live.salzburgfestival.com. De voorstelling begint om 21.00 uur.

Vorig artikel

Requiem met lange adem

Volgend artikel

Kalender 2009/2010 staat online

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.