Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Bartoli verlengt contract Pfingstfestspiele

Salzburg24 mei 2013 3 reacties

Cecilia Bartoli blijft tot 2016 aan als intendant van de Salzburger Pfingstfestspiele. Dat heeft het festival deze week, aan het einde van de editie van dit jaar, bekendgemaakt. De Pfingstfestspiele trok dit jaar een recordaantal bezoekers, niet het minst door Bartoli’s scenische Norma-debuut.

Bartoli tekent bij in Salzburg (foto: Andreas Kolarik).

Bartoli tekent bij in Salzburg (foto: Andreas Kolarik).

Bartoli leidde dit jaar voor de tweede keer de Pfingstfestspiele in de bekende Oostenrijkse muziekstad. Het succes was ‘resounding’, aldus de organisatie. Een recordaantal van 13.450 bezoekers uit 43 verschillende landen zorgden voor een recordomzet van 1,3 miljoen euro.

Het programma bevatte de veelbesproken, authentieke Norma-opvoering met Bartoli zelf in de titelrol en verder optredens van onder anderen Valery Gergiev, Daniel Barenboim en Diego Fasolis.

Gezien het succes blijft Bartoli tot 2016 aan. Voor volgend jaar heeft ze een programma rond Gioachino Rossini in petto. Zelf zal ze hoofdrollen gaan zingen in Rossini’s La Cenerentola en Otello. Verder staan er drie marionettenvoorstellingen van Il barbiere di Siviglia op het programma.

Naast Bartoli zal tenor John Osborn terugkeren (Otello) en zullen zangers als Javier Camarena en Nicola Alaimo (La Cenerentola) te horen zijn.

De Pfingstfestspiele 2014 vinden plaats van 5 tot en met 9 juni. Kaarten kunnen al geboekt worden. Zie voor meer informatie de website van de Salzburger Pfingstfestspiele.

door

3 reacties »

 • Spen zei:

  Zeer goed nieuws! Rossini’s Otello is een prachtige opera en Bartoli’s Desdemona is prachtig.

  Nu nog hopen dat haar Norma op DVD word uitgebracht.

 • Barbara Sure zei:

  Spen – van Norma weet ik het niet, maar Otello is vorig jaar in Zurich opgenomen, dat las ik althans in het interview met John Osborn in het Vrienden Bulletin.

 • Spen zei:

  Barbara, het zou geweldig zijn als ze die opname van Otello op DVD uitbrengen. Het is een erg mooie productie.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.