Buitenlands nieuwsNieuws

Bartoli verlengt contract Pfingstfestspiele

Cecilia Bartoli blijft tot 2016 aan als intendant van de Salzburger Pfingstfestspiele. Dat heeft het festival deze week, aan het einde van de editie van dit jaar, bekendgemaakt. De Pfingstfestspiele trok dit jaar een recordaantal bezoekers, niet het minst door Bartoli’s scenische Norma-debuut.

Bartoli tekent bij in Salzburg (foto: Andreas Kolarik).
Bartoli tekent bij in Salzburg (foto: Andreas Kolarik).

Bartoli leidde dit jaar voor de tweede keer de Pfingstfestspiele in de bekende Oostenrijkse muziekstad. Het succes was ‘resounding’, aldus de organisatie. Een recordaantal van 13.450 bezoekers uit 43 verschillende landen zorgden voor een recordomzet van 1,3 miljoen euro.

Het programma bevatte de veelbesproken, authentieke Norma-opvoering met Bartoli zelf in de titelrol en verder optredens van onder anderen Valery Gergiev, Daniel Barenboim en Diego Fasolis.

Gezien het succes blijft Bartoli tot 2016 aan. Voor volgend jaar heeft ze een programma rond Gioachino Rossini in petto. Zelf zal ze hoofdrollen gaan zingen in Rossini’s La Cenerentola en Otello. Verder staan er drie marionettenvoorstellingen van Il barbiere di Siviglia op het programma.

Naast Bartoli zal tenor John Osborn terugkeren (Otello) en zullen zangers als Javier Camarena en Nicola Alaimo (La Cenerentola) te horen zijn.

De Pfingstfestspiele 2014 vinden plaats van 5 tot en met 9 juni. Kaarten kunnen al geboekt worden. Zie voor meer informatie de website van de Salzburger Pfingstfestspiele.

Vorig artikel

Seizoen Serie Grote Zangers 2013/2014

Volgend artikel

Operadagen 2013: Falk Hübner en Fidelio

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

3Reacties

 1. Spen
  25 mei 2013 at 12:05

  Zeer goed nieuws! Rossini’s Otello is een prachtige opera en Bartoli’s Desdemona is prachtig.

  Nu nog hopen dat haar Norma op DVD word uitgebracht.

 2. Barbara Sure
  25 mei 2013 at 12:29

  Spen – van Norma weet ik het niet, maar Otello is vorig jaar in Zurich opgenomen, dat las ik althans in het interview met John Osborn in het Vrienden Bulletin.

 3. Spen
  25 mei 2013 at 12:34

  Barbara, het zou geweldig zijn als ze die opname van Otello op DVD uitbrengen. Het is een erg mooie productie.