Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Sokhiev nieuwe muzikaal directeur Bolshoi

Moskou20 januari 2014 Geen reacties

De Russische dirigent Tugan Sokhiev is de nieuwe muzikaal directeur van het Bolshoi Theater in Moskou. Hij heeft een contract getekend voor vier jaar. Sokhiev (36) is momenteel muzikaal directeur van het Orchestre National du Capitole de Toulouse en het Deutsches Symphonie-Orchester Berlin.

Sokhiev - Mat Hennek

Tugan Sokhiev (foto: Mat Hennek).

Sokhievs aanstelling werd maandag bekendgemaakt door Bolshoi-directeur Vladimir Urin. Sokhiev volgt Vassily Sinaisky op. Hij gaat direct aan de slag en blijft minimaal vier jaar op zijn post. Zijn posities bij de orkesten in Toulouse en Berlijn zal hij blijven vervullen.

“Ondanks het grote verschil in leeftijd delen we dezelfde visie”, stelde Vladimir Urin bij de bekendmaking. “Voor mij is Sokhiev een zeer begaafd musicus en ik ben getroffen door zijn wilskracht en passie om een theater te bouwen zoals het volgens zijn overtuiging vandaag de dag eruit moet zien.”

Sokhiev noemt zijn aanstelling zelf één van de grootste eren voor een dirigent. “Het Bolshoi heeft zo’n rijke erfenis en is één van de meest prestigieuze theaters in de wereld.”

De dirigent zal naast zijn werk in Moskou de komende tijd optreden in Philadelphia, Parijs en Berlin.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.