Home » Nieuws

Rutten ontvangt gouden plaat voor Ring-cd

Amsterdam27 januari 2014 2 reacties

Edwin Rutten heeft maandag een gouden plaat in ontvangst genomen voor de verkoop van 10.000 exemplaren van zijn ‘Ring voor kids’. Pierre Audi, artistiek directeur van De Nederlandse Opera, overhandigde de gouden plaat in Het Muziektheater in Amsterdam.

Edwin Rutten ontvangt de gouden plaat (foto: Elmer van der Marel).

Edwin Rutten ontvangt de gouden plaat (foto: Elmer van der Marel).

Edwin Rutten vertelde op de dubbel-cd Aangenaam Klassiek for Kids 2013 in twee uur tijd het verhaal van Der Ring des Nibelungen van Richard Wagner, ondersteund door muziek uit de Ring onder leiding van Bernard Haitink.

De uitgave bereikte onlangs het aantal van 10.000 verkopen en daarvoor werd Rutten beloond met een gouden plaat. Hieronder een filmpje van de uitreiking:

Eind maart wordt het volgende project van Edwin Rutten uitgebracht: de Mattheus Passion van Bach, ‘voor volwassenen en andere kinderen’. Die cd wordt uitgebracht bij Warner Classics.

door

2 reacties »

  • kersten zei:

    Proficiat, meneer Rutten! Fantastisch dat u zo`n succes met uw Ring-cd hebt weten te bereiken. Complimenten ook aan al die al dan niet operaliefhebbende ouders en anderen die iets in dit project zagen en de spes patriae deze cd niet hebben willen onthouden. Even veel succes dit voorjaar toegewenst met de Mattheus!

  • kersten zei:

    (Bovenstaande bewonderende ontboezeming is mede ingegeven door het feit dat ik destijds persoonlijk niets zag in dat kidsringetje!)

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.