Nieuws

Rutten ontvangt gouden plaat voor Ring-cd

Edwin Rutten heeft maandag een gouden plaat in ontvangst genomen voor de verkoop van 10.000 exemplaren van zijn ‘Ring voor kids’. Pierre Audi, artistiek directeur van De Nederlandse Opera, overhandigde de gouden plaat in Het Muziektheater in Amsterdam.

Edwin Rutten ontvangt de gouden plaat (foto: Elmer van der Marel).
Edwin Rutten ontvangt de gouden plaat (foto: Elmer van der Marel).

Edwin Rutten vertelde op de dubbel-cd Aangenaam Klassiek for Kids 2013 in twee uur tijd het verhaal van Der Ring des Nibelungen van Richard Wagner, ondersteund door muziek uit de Ring onder leiding van Bernard Haitink.

De uitgave bereikte onlangs het aantal van 10.000 verkopen en daarvoor werd Rutten beloond met een gouden plaat. Hieronder een filmpje van de uitreiking:

Eind maart wordt het volgende project van Edwin Rutten uitgebracht: de Mattheus Passion van Bach, ‘voor volwassenen en andere kinderen’. Die cd wordt uitgebracht bij Warner Classics.

Vorig artikel

Philippe Jordan zet Verdi's requiem op cd

Volgend artikel

Cecilia Bartoli zingt eerste Alcina in Zürich

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

2Reacties

  1. kersten
    28 januari 2014 at 14:17

    Proficiat, meneer Rutten! Fantastisch dat u zo`n succes met uw Ring-cd hebt weten te bereiken. Complimenten ook aan al die al dan niet operaliefhebbende ouders en anderen die iets in dit project zagen en de spes patriae deze cd niet hebben willen onthouden. Even veel succes dit voorjaar toegewenst met de Mattheus!

  2. kersten
    28 januari 2014 at 15:30

    (Bovenstaande bewonderende ontboezeming is mede ingegeven door het feit dat ik destijds persoonlijk niets zag in dat kidsringetje!)