Nieuws

Fred Luiten brengt twee Händel-opera’s

Fred Luiten Concertorganisatie brengt in 2014/2015 twee opera’s van Händel naar het Concertgebouw in Amsterdam: Giulio Cesare en Semele. Daarnaast organiseert hij twee uitvoeringen van oratoria van Bach. Lees verder voor de volledige programmering.

Countertenor Lawrence Zazzo vertolkt in beide Händel-opera's een rol.
Countertenor Lawrence Zazzo vertolkt in beide Händel-opera’s een rol.

Fred Luiten Concertorganisatie organiseert al jaren (subsidieloos) zijn eigen serie in het Concertgebouw: Barok Vocaal in de Grote Zaal. Dit seizoen was daarin onder meer tweemaal Philippe Jaroussky te horen en in juni volgt nog een concert met Philippe Herreweghe en Collegium Vocale Gent.

In zijn nieuwe seizoen steekt Fred Luiten stevig in op het operarepertoire van Händel. Op 12 april voert Les Vents Atlantiques onder leiding van Michael Chance de opera Giulio Cesare uit. De uitvoering heeft Chance in samenwerking met Fred Luiten samengesteld. In de cast zingen onder anderen de Nederlandse mezzosopraan Tania Kross als Tolomeo, Patricia Bardon als Cornelia, Anna Christy als Cleopatra en Lawrence Zazzo als Giulio Cesare.

Op 10 mei voeren Concerto Köln en Collegium Vocale Gent Händels opera Semele uit. Dat concert staat onder leiding van Ivor Bolton. Lawrence Zazzo zingt ook hier een rol (die van Athamas) en staat naast Carolyn Sampson, die de titelrol vertolkt. Ook van de partij zijn James Gilchrist, Ruby Hughes en Andrew Foster-Williams.

De serie Barok Vocaal in de Grote Zaal bestaat verder uit uitvoeringen van Bachs Weinachtsoratorium (14 december 2014) en Bachs Johannes Passion (26 maart 2015). De vier concerten zijn als serie te bestellen, maar het is ook mogelijk alleen de opera’s of alleen de Bach-concerten als serie te bestellen.

Zie voor meer informatie en het bestellen van kaarten de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Seizoen Concertgebouw 2014/2015

Volgend artikel

Opera per Tutti trekt door het land

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.