Home » Binnenkort, Nieuws

Opera per Tutti trekt door het land

27 februari 2014 Geen reacties

Op zondag 9 maart start Opera per Tutti zijn voorjaarsserie met een operaconcert in de Vondelkerk in Amsterdam. Tot en met 15 juni volgen dan nog negen concerten in zeven verschillende steden.

Scène uit een vorige editie van Opera per Tutti.

Scène uit een vorige editie van Opera per Tutti.

Opera per Tutti brengt laagdrempelige operaconcerten, waarin vier solisten en een pianist aria’s, duetten en andere fragmenten uit diverse opera’s ten gehore brengen. De fragmenten worden op luchtige wijze aan elkaar gepraat door artistiek leidster en mezzosopraan Mylou Mazali.

Tijdens het eerste concert in de Vondelkerk in Amsterdam, waar de serie jaren geleden ontstond, klinken scènes uit onder meer Le nozze di Figaro van Mozart, Werther van Massenet, Faust van Gounod en Madama Butterfly van Puccini. De solisten zijn sopraan Donij van Doorn, Mazali zelf als mezzo, tenor Leon van Liere en bariton Jussi Lehtipuu. Mirsa Adami begeleidt op de piano.

Na het concert in Amsterdam volgen in de loop der maanden concerten in Voorschoten, Rotterdam, Arnhem, Laren, Groningen en Maastricht. De concerten in maart worden door dezelfde cast als in het openingsconcert gegeven. In april nemen jonge talenten als Elmar Gilbertsson, Zalina Tamar Niamut en Arman Isleker het stokje over en nog later in het jaar zijn zangers als Eric Redet, Bas Kuijlenburg, Rubèn Plantinga en Veerle Sanders te horen.

Het laatste concert van de reeks vindt plaats in de Sint Janskerk in Maastricht, op 15 juni.

Zie voor de volledige speellijst de website van Opera per Tutti.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.