Home » Nieuws

Wagnergenootschap reikt prijs uit op IVC

Den Bosch6 juli 2016 8 reacties

Het Wagnergenootschap Nederland reikt tijdens het aanstaande Internationaal Vocalisten Concours een nieuwe prijs uit: de Wagnerprijs van Nederland. De prijs (5.000 euro) is bedoeld om zangers met het potentieel om het repertoire van Wagner te zingen te helpen bij hun ontwikkeling en professionalisering.

Sopraan Daniela Köhler won in 2010 het IVC door in de finale 'Dich, teure Halle' uit Wagners Tannhäuser te zingen. (© Hans Hijmering)

Sopraan Daniela Köhler won in 2010 het IVC door in de finale ‘Dich, teure Halle’ uit Wagners Tannhäuser te zingen. (© Hans Hijmering)

De nieuwe prijs markeert het 55-jarige bestaan van het Wagnergenootschap Nederland. Het genootschap zal de prijs in elk geval de komende tien jaar uitreiken.

Met de Wagnerprijs wil het genootschap het werk van Richard Wagner extra onder de aandacht brengen van publiek, musici en jonge zangers. De prijs is gericht op educatie. De winnaar – een kandidaat in de categorie ‘Opera’, die minstens de halve finale bereikt en qua stem geschikt is om het werk van Wagner uit te voeren – wordt geacht het prijsgeld te gebruiken voor studielessen bij erkende Wagnerspecialisten.

De jury die de winnaar van de prijs zal uitkiezen, bestaat uit drie leden van de internationale IVC-jury (Evamaria Wieser, Sergej Leiferkus, Robert Holl) en twee leden namens het Wagnergenootschap (extern adviseur Hans Middelhuis en voorzitter Leo Cornelissen).

Het IVC vindt van 8 tot en met 17 september plaats in ‘s-Hertogenbosch.

door

8 reacties »

 • Remko zei:

  Theater de Parade is in september nog dicht wegens werkzaamheden, dus ik ben benieuwd waar het IVC dit jaar plaats vindt.

 • Mauricio zei:

  Dit is goed uiteraard maar waarom niet een prijs voor het uitvoeren van de Italiaanse opera uit de z.g. belcanto-periode?? Daar begint alles mee en als je geen goede Rossini, Bellini of Donizetti kan zingen dan is Wagner per definitie uitgesloten voor jonge zangers.
  Hopelijk ben ik geen roepende in de (vocale) woestijn!

 • kersten zei:

  Hoeft helemaal geen fata morgana te zijn, Mauricio, maar wel eerst het Belcantogenootschap oprichten!

 • Mauricio zei:

  Prachtig idee, ik teken hiervoor!

 • Maarten-Jan Dongelmans zei:

  Ik ook! Actie geboden. Nu?!

 • kersten zei:

  Voorintekening lidmaatschap geopend? Ik teken.

 • Maarten-Jan Dongelmans zei:

  Het Belcantogenootschap Cavatina Nederland op de kaart zetten: wie neemt het voortouw? Reacties zijn welkom op mjmdongelmans@hetnet.nl.

 • chris horsmeier zei:

  Helemaal mee eens ik doe ook mee.ik teken bij deze.
  C.Horsmeier.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.