AchtergrondFeatured

Van Kralingen vertrekt bij Opera Zuid

Miranda van Kralingen neemt eind 2016 afscheid als intendant van Opera Zuid. Ze heeft dan ruim twaalf jaar het roer in handen gehad. Dat maakte het Limburgse gezelschap woensdag bekend.

Miranda van Kralingen - Morten de Boer
Miranda van Kralingen. (© Morten de Boer)

Le nozze di Figaro (12 november t/m 13 december) wordt de laatste operaproductie onder Van Kralingens intendantschap. Met die voorstelling viert ze haar 12,5-jarig jubileum bij het gezelschap. Ze zal zelf de rol van Marcellina zingen. Daarna neemt ze afscheid.

Van Kralingen werd in 2004 artistiek leidster van Opera Zuid. “Zij legde een nieuwe basis onder het gezelschap door een solistenensemble op te richten en door een speerpunt te maken van talentontwikkeling. Dat was een unieke combinatie, die tot vele successen en ook tot navolging leidde”, schrijft Opera Zuid.

“Opera Zuid is Miranda grote dank verschuldigd voor haar inzet, deskundigheid, creativiteit en, bovenal, haar niet-aflatende gedrevenheid om jonge artiesten een kans te geven en gezamenlijk succesvolle producties te maken.”

Een opvolger van Miranda van Kralingen is nog niet benoemd.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Andris, Thomas en Vicky

Volgend artikel

Wagnergenootschap reikt prijs uit op IVC

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.