Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Sopraan Elisabeth Soderstrom is overleden

21 november 2009 5 reacties

De Zweedse sopraan Elisabeth Soderstrom is vrijdag overleden. Ze werd 82 jaar. Soderstrom maakte na haar debuut in 1947 carrière bij de Royal Swedish Opera, maar zong ook regelmatig op de grote operatonelen van de wereld.

AP meldt dat Soderstroms echtgenoot Sverker Olow heeft laten weten dat Soderstrom overleden is aan de gevolgen van een beroerte.

Soderstrom begon haar zangcarrière in 1947 in het Drottningholm Palace Theatre. Van 1949 tot 1980 beschouwde ze de Royal Swedish Opera als haar thuis. Ze zong er vele rollen, waaronder Leonore in Fidelio, Tatyana in Evgeni Onegin en Gravin in Capriccio, rollen waar ze veel succes mee behaalde.

Van 1959 tot 1964 stond Soderstrom onder contract bij de Metropolitan Opera in New York. Daar keerde ze van 1983 tot en met 1987 terug.

Haar laatste optreden in een geënsceneerde productie was in 1999, in Pique Dame bij de Metropolitan Opera.

Soderstrom was tussen 1993 en 1996 directeur van het Drottningholm Palace Theatre, waar ze dus ooit debuteerde. De zangeres werd 82 jaar.

door

5 reacties »

 • pietjepuk zei:

  geachte.. Met belangstelling lees ik altijd uw berichten maar het valt me op dat de datering niet zorgvuldig is. Wij lezers hebben niets aan vandaag/gisteren of eergisteren etc. Graag datering met dag,maand en jaar. ||Met dank, pietjepuk.

 • Basia Jaworski zei:

  Elisabeth Söderström overleed op 20 november 2009.
  Het staat er op, pietjepuk.
  Vanwaar de late reactie?

 • Olivier Keegel zei:

  En Pavarotti schijnt zich ook niet zo lekker te voelen de laatste tijd…

 • Gerard zei:

  @pietjepuk=pietjelut

 • lalala zei:

  hihi, maagzure reacties….

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.