Nieuws

Twee dvd’s DNO genomineerd voor Grammy

Twee op dvd verschenen producties van De Nederlandse Opera zijn genomineerd voor de prestigieuze Grammy Awards. Het gaat om Saint Francois d’Assise en Marco Polo. De awards worden op 31 januari uitgereikt in Los Angeles.

De Grammy Awards worden wel de Oscars voor de muziekwereld genoemd. Ieder jaar reikt de National Academy of Recording Arts and Sciences de prijzen uit.

De Nederlandse Opera maakt goede kans om in de categorie ‘Best Opera Recording’ in de prijzen te vallen: twee van de vijf opnames die genomineerd zijn, komen uit Amsterdam. Het gaat om producties die door de NPS opgenomen werden en door Opus Arte op dvd werden uitgebracht.

Allebei de producties gingen in 2008 in Het Muziektheater in première. De opera Saint Francois d’Assise van Olivier Messiaen in juni 2008 onder leiding van Ingo Metzmacher, Marco Polo in november 2008 onder leiding van Tan Dun, de componist.

Op 31 januari vindt de uitreiking van de Grammy’s plaats in Los Angeles.

Vorig artikel

Koreaan verbluft in wisselvallig operaconcert

Volgend artikel

Calleja: 'Pavarotti is voor mij nummer één'

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.