Buitenlands nieuwsNieuws

Hasan wint Conductors Award Salzburg

De 25-jarige dirigent Kerem Hasan uit Groot-Brittannië heeft de achtste Young Conductors Award van de Salzburger Festspiele gewonnen. Hij krijgt 15.000 euro en mag volgende zomer een concert dirigeren in de Felsenreitschule.

Kerem Hasan in actie tijdens zijn concert voor de Young Conductors Award. (© Salzburger Festspiele / Marco Borrelli)

Nestlé en de Salzburger Festspiele organiseren sinds 2010 jaarlijks de Young Conductors Award. Dit jaar dongen 67 deelnemers naar de hoofdprijs. Een internationale jury koos drie finalisten uit, die de afgelopen dagen op de bok voor Camerata Salzburg een concert mochten leiden, met een zanger van het Young Singers Project als solist.

Keren Hasan leidde op zaterdagmiddag een concert met repertoire van Beck, Mozart, Norman en Beethoven. Daaronder de concertaria ‘Ah, non lasciarmi, no’ van Mozart, gezongen door sopraan Anne-Fleur Werner. Nadat op zondag de laatste finalist in actie was gekomen, werd Hasan tot winnaar gekroond.

Keren Hasan, geboren in Londen, studeerde aan het Royal Conservatoire of Scotland en de Hochschule für Musik in Weimar. Momenteel is hij student in Zürich en ‘associate conductor’ bij de Welsh National Opera.

Vorig artikel

Opera in de media: week 32

Volgend artikel

YouTube-portret: Antonio Salieri

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

3Reacties

 1. Maarten-Jan Dongelmans
  7 augustus 2017 at 14:53

  Kun je misschien ook de overige titels geven van de stukken die Hasan dirigeerde? Basta, vincesti KV 486a geloof ik ondertussen wel.

 2. Jan de Jong
  7 augustus 2017 at 17:05

  Het programma was als volgt:

  FRANZ IGNAZ BECK · Ouverture La Mort d’Orphée

  WOLFGANG AMADEUS MOZART · “Basta, vincesti” – “Ah, non lasciarmi, no” K. 486a (295a)

  ANDREW NORMAN · Try

  LUDWIG VAN BEETHOVEN · 4e symfonie

  Waarschijnlijk is alleen Mozart hierboven genoemd, omdat de rest niet vocaal of opera is.

 3. Maarten-Jan Dongelmans
  7 augustus 2017 at 17:55

  Dankjewel Jan de Jong! Het is wel zo interessant te weten met welke muziek deze dirigent zijn overwinning behaald heeft.