Nieuws

Koreaanse La Traviata oogst succes in Italië

De Seoul Metropolitan Opera heeft bijzonder veel succes geoogst met een klassieke uitvoering van Giuseppe Verdi’s La Traviata. De volledig Koreaanse cast werd in Trieste tien keer teruggeroepen op het podium en kreeg een staande ovatie van vijf minuten.

Het was voor het eerst dat er een volledig Koreaanse operaproductie overzee ging, zo meldt het dagblad JoongAng Daily. Niet zonder succes, zo bleek. De klassieke aanpak van operadirecteur Park Se-won sloeg aan.

De twee voorstellingen in het Teatro Lirico Giuseppe Verdi in Trieste waren volledig uitverkocht – pas de tweede keer ooit dat een productie dat presteerde in het Italiaanse operahuis.

Het gezelschap dacht dat het applaus op een gegeven moment wel afgelopen was, maar de manager van het theater vroeg hen nógmaals op het toneel te verschijnen. In totaal werden ze tien keer teruggeroepen. De staande ovatie duurde maar liefst vijf minuten.

Vorig artikel

Italiaanse operahuizen in zwaar weer

Volgend artikel

Profiel: Giacomo Puccini

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.