Home » Nieuws

Bolton erg te spreken over Ercole amante

Amsterdam9 januari 2009

door

Aanstaande zondag gaat Ercole amante van Francesco Cavalli in première. Ivor Bolton dirigeert de productie van De Nederlandse Opera. En hij is er bijzonder over te spreken, zo blijkt in een interview met Trouw.

„Ik ben zo trots op het koor dat we hier hebben. Het gebeurt niet vaak dat het huiskoor van een operagezelschap ook dit soort gespecialiseerde muziek kan zingen”, zegt de Britse dirigent in gesprek met Peter van der Lint. „Samen met het barokorkest Concerto Köln en het Monteverdi Continuo Group hebben we zo de best denkbare muzikale ingrediënten die je kunt hebben.”

Met die ingrediënten en met regisseur David Alden, waar hij al vele malen mee samenwerkte op barokgebied, denkt Bolton een verrassende voorstelling neer te kunnen zetten. „We zijn hier qua muzikale kwaliteit al mijlen verwijderd van wat Cavalli destijds ter beschikking stond. Het Amsterdamse publiek zal de opera beter en gedetailleerder te horen krijgen dan de Parijzenaars in 1662.”

Daar komt bij dat Bolton het hoog op heeft van het werk van Cavalli – volgens hem de eerste echte ‘grand opéra’. „Zijn muziek is harmonisch zeer rijk en in zijn opera’s zitten meer korte aria’s dan in die van zijn oudere tijdgenoot Monteverdi. En Cavalli wisselt razendsnel van stemming en tempo.”

Klik hier voor het volledige interview in Trouw.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.