Nieuws

Nicholas Till bekleedt Pierre Audi-leerstoel

Hoogleraar Nicholas Till bekleedt vanaf deze maand de Pierre Audi-leerstoel Muziektheater en Opera aan de Universiteit van Amsterdam. De leerstoel werd bij het afscheid van Audi van De Nationale Opera in september 2018 in het leven geroepen.

Nicholas Till. (© Bob Bronshoff)

Nicholas Till is directeur van het Centre for Research in Opera and Music Theatre aan de University of Sussex. Hij is opgeleid als kunsthistoricus en werkte van 1980 tot 2009 als regisseur, schrijver en maker van opera en experimenteel muziektheater. Van zijn hand verschenen onder meer Mozart and the Enlightenment en de Cambridge Companion to Opera Studies.

Op de Pierre Audi-leerstoel, onderdeel van de Faculteit der Geesteswetenschappen, gaat Till zich bezighouden met onderzoek naar de Nederlandse opera in internationale context. Met zijn onderzoek wil hij een bijdrage leveren aan het nog jonge veld van operastudies.

“Till zal lesgeven aan bachelor- en masterstudenten Theater- en Muziekwetenschap, promotieonderzoek op het gebied van opera en muziektheater stimuleren en de samenwerking tussen de academische wereld en het operawerkveld in Nederland en internationaal verstevigen”, stelt Kati Röttger, hoogleraar Theaterwetenschap aan de UvA.

Vorig artikel

Thalheimers Macbeth komt naar Gent

Volgend artikel

Van Mechelen zingt Lully in Muziekgebouw

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.