Nieuws

Lauwe terugkeer Netrebko in de Met

NEW YORK – Na zes maanden ‘zwangerschapsverlof’ keerde Anna Netrebko gisteren terug bij de Metropolitan Opera, in haar eerste Lucia di Lammermoor. Het was tevens een hereniging met tenor Rolando Villazon. Overweldigend was het echter niet.

Vanwege de geboorte van haar zoontje Tiago was Netrebko de afgelopen maanden niet op het operatoneel te zien. Haar terugkeer was op papier perfect: ze zou met haar vaste zangpartner Rolando Villazon een koppel vormen in Lucia di Lammermoor van Gaetano Donizetti.

Volgens een recensie van Associated Press was de uitvoering echter verre van perfect. Netrebko begon overtuigend. ‘Haar stem leek te zijn gegroeid in omvang, zonder iets van haar charme te verliezen’, schrijft Mike Silverman.

Bij de beroemde waanzinsscène ging het echter mis. Daar was ze volgens de recensent ‘teleurstellend’. Ze werd de zware coloraturen van Donizetti niet machtig, wat slechts een lauw applaus opleverde.

Nog teleurstellender was Villazon (spelend als Edgardo). Maar manager Peter Gelb liet voor de laatste akte weten dat de tenor zich niet goed voelde, hoewel hij de uitvoering toch af zou maken. Het applaus aan het einde van de avond was daarom ‘meer een teken van sympathie dan van goedkeurig’, aldus de recensie.

Lucia di Lammermoor is in enkele Nederlandse bioscopen te zien op zaterdag 7 februari. Zie voor details de agenda.

Vorig artikel

Reisopera speelt veelbetekenende opera

Volgend artikel

Creativiteit Swarte drukt stempel op Franse opera-avond

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.