Nieuws

Opera for Peace op de bres voor jonge zangers

Tenor René Barbera en de sopranen Elsa Dreisig en Joyce El-Khoury hebben zich achter het nieuwe initiatief Opera for Peace geschaard. Inmiddels steunen 22 gerenommeerde opera-artiesten het project, dat erop gericht is jonge zangers uit de hele wereld te ondersteunen.

Opera for Peace is een nieuwe beweging die zich wil inzetten voor grote woorden als inclusie, diversiteit, gelijkheid en sociale rechtvaardigheid. Concreet richt het initiatief zich op jonge zangers uit de hele wereld. Het omschrijft zichzelf als ’the largest worldwide reference organization for young singers’.

Door middel van ambassadeurs en adviseurs wil Opera for Peace de nieuwe generatie zangers ondersteunen. Op de lijst ambassadeurs staan bekende artiesten als Lawrence Brownlee, Nicole Car, Anthony Roth Costanzo, Brian Jagde, Dmitry Korchak, Isabel Leonard, Lisette Oropesa, Ailyn Pérez en Luca Pisaroni. Als adviseurs hebben Fabio Luisi, Sondra Radvanovsky, Ludovic Tézier, Thomas Hampson en Sumi Jo zich aan het initiatief verbonden. Opera for Peace werkt eveneens samen met een groot aantal operahuizen en -festivals.

Met het programma Opera for Peace Emerging Artists krijgen twaalf uitverkoren talenten een-op-eencoaching van de ambassadeurs en de adviseurs, evenals kansen om bij partners van het netwerk op te treden. Ze krijgen zelfs advies over stijl en branding door stylist Harold James.

Het programma Global Connections benadrukt het mondiale karakter van Opera for Peace. Met het programma wordt de Saudi-Arabische zangeres Sawsan Al-Bahiti ondersteund en worden opera’s in het Arabisch gepromoot.

Met het oog op de coronacrisis biedt Opera for Peace digitale lessen en coachings aan voor jonge zangers, met name uit het Midden-Oosten. Ook organiseert het Ambassador Talks, waarbij de ambassadeurs jonge zangers voorzien van carrièreadvies.

Lees meer op de website van Opera for Peace.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Antonio, Adèle en Iris

Volgend artikel

Peter Gijsbertsen zingt op 1 juni Winterreise

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.