Nieuws

Festival O. verplaatst naar augustus

Het operafestival O. – voorheen Operadagen Rotterdam – is verplaatst van mei naar augustus. Het Rotterdamse festival werkt aan een coronaproof opzet met vooralsnog een beperkte capaciteit.

Het nieuwe logo van O.

De ontmoeting tussen publiek en makers en de focus op de stad Rotterdam en haar verhalen zijn wezenlijke elementen van O. Daarom ziet artistiek directeur Guy Coolen een editie in mei niet zitten. Gezien de aanhoudende coronamaatregelen zou dat een ‘festival zonder beleving’ opleveren, zo reageert hij. ‘Daarom geen online festival in mei, maar een feest in augustus met hopelijk zo veel mogelijk mensen.’

De 2021-editie van O. staat nu gepland voor maandag 23 tot en met zondag 29 augustus op diverse locaties in Rotterdam. Op 10 mei wordt het volledige programma gepresenteerd en begint de kaartverkoop. Op de website van het festival zijn al de eerste namen en samenwerkingen van de aanstaande editie te vinden.

Vorig artikel

Vroege Verdi’s: Jérusalem uit Genua

Volgend artikel

Dirigent Vincent de Kort onderscheiden

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.