Nieuws

Lotte de Beer lanceert operastudio in Wenen

De Nederlandse regisseur Lotte de Beer zet haar start als directeur van de Volksoper Wien in seizoen 2022/2023 kracht bij met de oprichting van een nieuwe operastudio. De studio biedt een tweejarig programma aan zes jonge operazangers en een pianist.

Van links naar rechts Maurice Lenhard, Christian Zeller, Lotte de Beer en Christoph Ladstätter. (© Barbara Pálffy)

Lotte de Beer begint in september 2022 aan een vijfjarig contract als artistiek directeur van de Volksoper Wien, een huis dat door zijn veelzijdigheid ‘de ideale bühne is in deze turbulente tijden’, zo stelde De Beer bij de bekendmaking in 2020.

Tegelijk met haar aantreden start de Volksoper een door De Beer geïnitieerde operastudio; de eerste studio van het in 1898 geopende theater. De studio zal geleid worden door regisseur en dramaturg Maurice Lenhard, met Eytan Pessen in de rol van vocale coach.

In het tweejarige programma is er aandacht voor alle vormen van muziektheater. De deelnemers krijgen muzikale en theatrale coachings, masterclasses en dansworkshops. Tevens spelen ze mee in producties van de Volksoper en ontwikkelen ze eigen, mobiele producties.

De studio staat open voor alle talenten met een afgesloten muziekopleiding (‘Hochschulstudium’). Auditeren voor de leiding van het operahuis is verplicht. Aanmelden kan vanaf nu via opernstudio@volksoper.at. Meer informatie is te vinden op de website van de Volksoper.

Vorig artikel

YouTube-portret: Joyce DiDonato

Volgend artikel

EMTV: oude muziek aan de man brengen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.