Nieuws

DNO heropent met optredens Nederlandse zangers

De Nationale Opera brengt van 22 juni tot en met 2 juli een recitalserie met Nederlandse operazangers. Er staan iedere dag twee concerten gepland, in juni voor 30 mensen, vanaf juli voor 100 mensen. De kaartverkoop begint op 16 juni.

In de grote zaal van Nationale Opera & Ballet klinkt binnenkort eindelijk weer muziek. (© Kim Krijnen)

De recitalserie heet Zomerzang. Op het programma staan bekende namen als Frank van Aken, Marcel Beekman, Maarten Engeltjes, Peter Gijsbertsen, Helena Rasker, Lenneke Ruiten, Claron McFadden, Thomas Oliemans, Eva-Maria Westbroek, Michael Wilmering en de zangers van De Nationale Opera Studio.

De zangers brengen ieder een programma van ongeveer een uur, met repertoire van componisten als Barber, Beethoven, Fauré, Händel, Lehár, Mahler, Mozart en Strauss.

Er zijn iedere dag twee recitals. De aanvangstijden worden later bekendgemaakt, evenals de details van de programmering.

Het is voor het eerst sinds de lockdown half maart inging dat er weer concerten in de grote zaal van Nationale Opera & Ballet gegeven worden.

Vorig artikel

YouTube-portret: Rusalka

Volgend artikel

Mijn Strauss: Daphne

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.